Tante Nel’s laatste wens door buurtbewoners enthousiast ontvangen

Verhalen op Sterk Water, de film: Tante Nel uit Schiedam Oost heeft voordat ze gaat verhuizen nog een laatste wens…

Op vrijdag 10 juli werd het Wolkenplein in Schiedam Oost omgetoverd tot buitenbioscoop. Achter het speeltuintje werd een knus hoekje gecreëerd, waar Michael Samson bezoekers trakteerde op warme gitaarklanken. Omdat er tot na tienen gewacht moest worden, voordat het buiten goed donker zou zijn, werd er eerst geborreld. Langzaam begon het plein vol te stromen, alle stoelen raakten bezet. De bankjes van de speeltuin waren ook vol en er gingen al mensen achter staan. De spanning werd steeds meer voelbaar.

Totdat Tante Nel het echt niet meer hield en aan Bob vroeg of de film niet eerder vertoond kon worden. Ook andere buurtbewoners waren het hier roerend mee eens. Bob, die zelf ook dolgraag de film wilde laten zien, ging gemakkelijk overstag. Zo werd de buurtfilm over Buurt 15 in Oost op vrijdagavond 10 juli twee keer vertoond.

En ook de tweede keer was er voldoende publiek. Sommige Oosterlingen bleven zitten na de eerste film om hem nog een tweede keer te bekijken, anderen kwamen af op het geluid en gelach. Diverse scenes in de film werden met een gierend geschater ontvangen. Na afloop waren er veel lovende woorden voor de hoofdrolspelers en het neergezette beeld van de buurt. ‘Zo is onze wijk’, zeiden de bewoners niet zonder trots. Nieuwsgierig naar de film? Hier bekijk je hem!