Op zoek naar verhalen uit Oost

De Schiedamse cultuurscouts van Stichting Mooi Werk zijn voor het project Verhalen op Sterk Water op zoek naar verhalen van (oud)bewoners van de Wetenschappersbuurt.

Op vrijdag 24 april van 17.00 tot 19.00 uur wordt het project feestelijk geopend met de eerste Verhalen op Sterk Water tijdens de Bellstraat borrel.

Achtergrond

De buurt zal in de komende periode flink veranderen. Sommige bewoners moeten verhuizen en anderen blijven op hun vertrouwde stekkie. De geschiedenis van de Wetenschappersbuurt zit in de bewoners en hun verhalen. In een levendige buurtkrant, het karakteristieke Wetenschappersbuurtmuseum en in een documentaire over de buurt krijgen deze verhalen een blijvende plek.

Iedere wijk heeft ze; uitzonderlijke bewoners met hun bijzondere verhalen. Over het leven van vroeger, in de buurt, op straat.

Hoe buurvrouwen naast elkaar zittend voor de voordeur de aardappels schilden, terwijl kinderen voetbalden op het pleintje.

Over hoe de buurt voor elkaar zorgt en op elkaar let en over hoe hele families samen opgroeiden in de wijk en ook de kinderen er zelf weer gingen wonen. Het bijzondere van de Wetenschappersbuurt willen we vastleggen, als een tastbare herinnering voor alle (oud)bewoners. Om met een glimlach nog eens terug te kunnen kijken naar dat wat geweest is.

  • Buurtkrant: We maken met elkaar een toegankelijke krant voor alle buurtbewoners. Met strips, foto’s, verhalen, interviews en rubrieken.
  • Buurtmuseum: Op ons huisadres Bellstraat 14a worden de verhalen opgetekend. Inclusief foto’s, verhalen en objecten uit de buurt.
  • Buurtfilm: We schrijven met elkaar het script voor de buurtfilm. Persoonlijke portretten van bewoners en kolderieke situaties.Hoe de krant, het museum en de film eruit zal komen te zien, bespreken we graag met (oud)bewoners.
    Het worden herinneringsdocumenten van de buurt, dus de buurt mag het zeggen!Oproep!
    We zijn op zoek naar bewoners die met ons hun fotoalbum willen delen. Ook zoeken we bewoners die door ons geïnterviewd willen worden over de buurt. Klim je zelf graag in de pen? We stellen graag een redactie samen, bestaande uit leden van ons team en buurtbewoners.