Op zoek naar verhalen over de Singelschool

De sloop van de Singelschool is op maandag 1 februari officieel van start gegaan, maar de bewoners van Oost gaan niet bij de pakken neerzitten. De school is ruim 100 jaar geweest voor Schiedam Oost. Die herinneringen mogen niet verloren gaan.

DSC_0033_web
Stichting de Buren van Oost en Stichting Mooi Werk slaan de handen ineen en gaan van start met het verzamelen van de verhalen van de Singelschool. Het bijzondere van deze school wordt in Verhalen op Sterk Water vastgelegd, als een tastbare herinnering voor alle (oud)leerlingen en omwonenden. Om met een glimlach nog eens terug te kunnen kijken naar dat wat geweest is.

Schiedammers die bijzondere herinneringen hebben aan de school worden van harte uitgenodigd om hun verhaal te delen. Met de verzamelde verhalen wordt een bijzonder afscheidsritueel gemaakt door en voor Schiedam Oost. De Singelschool wordt op sterk water gezet!

Mary Brokken: ‘De Buren van Oost staat voor vinding en verbinding. Wat onze wijk verbindt, zijn de verhalen en herinneringen. Schiedam Oost heeft ziel en karakter en door de verhalen wordt dat zichtbaar. Als je weet wie je buren zijn en weet wat er leeft en leefde in je buurt, voel je vanzelf meer verbondenheid. Dat leidt tot verantwoordelijkheid voor je woonomgeving. Samen met de cultuurscouts van Mooi Werk gaan we nu de verhalen van de Singelschool verzamelen.’


Cultuurscout Ineke Hagen: ‘Eerder hebben we in het project ‘Verhalen op Sterk Water’ gezocht naar de verhalen van buurt 15, maar Schiedam Oost heeft nog meer kleine buurten en centrale plekken. We zijn blij dat we dit project, waarin we de verhalen va de Singelschool op sterk water zetten, samen met Mary en de Buren van Oost voort kunnen zetten.’

Heb je een verhaal om te delen? Laat het ons weten! Mail naar communicatie@stichtingmooiwerk.nl of bel ons, 010-273 47 80.